The Asahi Glass Foundation je fondacija koja je smještena u Tokijiu. Svrha Zaklade je podržati istraživanja u područjima znanosti i tehnologije i pridonjeti rješavanju globalnih pitanja industrijskog, gospodarskog i društvenog napretka sa svrhom stvaranja novog društva i kulture gdje svi mogu uživati u bogatstvima civilizacije čovjeka.

Objavljeni su rezultati 23. izvještaja „Questionnaire on Environmental Problems and the Survuval of Humankind”. Rezultate možete pročitati na: www.af-info.or.jp.

Ovaj izvještaj sumira rezultate ispitivanja okolišnih problema i preživljavanja ljudske vrste u 2014. godini. Asahi Glass Foundation prikuplja razmišljanja i mišljenja stručnjaka za okoliš iz cijelog svijeta, među kojima je sudjelovalo i Hrvatsko herpetološko društvo – Hyla. Prikupili su ukupno 2,343 odgovora.

Grafovima prikazuju odnos između zabrinjavajućeg stanja okoliša i vremena na Satu ekološke apokalipse temeljenom na odgovorima pristiglim širom svijeta. Grafovi su rađeni po regijama kako bi se olakšalo uspoređivanje razlika u mišljenjima stručnjaka za okoliš oviso o regiji ili državi kojoj pripadaju.

Prosječno vrijeme na Satu ekološke apokalipse bilo je 9:23, što znači da do potpune apoklaipse, odnosno do podneva nedostaje još samo 2 sata i 37 minuta. Najzabrinjavajući parametari stanja okoliša bile su klimatske promjene (24.5%), nakon toga zagađenje (12.5%), bioraznolikost (12.2%), korištenje zemljišta (11.0%) i iskorištavanje vodnih resursa (10.7%).