U ponedjeljak, 27. veljače, naš zaposlenik Mladen Zadravec gostovao je na satu biologije sedmog razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića, u Zagrebu. Održao im je kratko predavanje na temu raznolikosti gmazova, kroz koje im je ukratko predstavio danas četiri živuća reda gmazova: kornjače, premosnike, ljuskaše i krokodile te neke od njihovih specifičnosti i zanimljivosti. Nakon toga djeca su imala priliku pitati sve što ih zanima, što su vrlo rado i učinili, a on im je spremno odgovarao. Na kraju su djeca, na svoje veliko veselje, imala priliku dotaknuti pravu pravcatu živu zmiju – mladu goveđu zmiju (Pituophis catenifer sayi), koju je Mladen donio sa sobom. Djeci je to naravno bio najzanimljiviji dio sata koji im je pomogao da se oslobode svojih nelagoda, strahova i predrasuda oko zmija.

predavanje

Još jednom zahvaljujemo profesorici Lauri Petti i svima iz OŠ I. Mažuranića na pozivu i susretljivosti te njihovoj velikoj želji da svojim učenicima priušte dodatne sadržaje.

mladen zmija i djeca

Tema predavanja povezana je s našim prošlogodišnjim započinjanjem edukativnih projekata s temom suzbijanja predrasuda o stigmatiziranim vrstama te podizanju svijesti o njihovom očuvanju i zaštiti. Počeli smo s OŠ Sesvetska Sopnica, a ove godine nastavljamo i s drugim školama u Zagrebu.

mladen i zmija 2