Skip to main content

Projekt „LORA – laboratorij održivog razvoja“ kreativan je i praktičan način promidžbe ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda, globalno postavljenih 2015. godine, koji je okupio po jednu osnovnu školu iz svake županije u RH, pri čemu je više od 1000 učenika i učenica iz cijele zemlje kroz projektni rad, učenje i suradnju provelo samostalne projekte kojima su rješavali konkretne okolišne, društvene ili gospodarske probleme u svojim lokalnim sredinama. Pritom su se projekti koje su djeca uz mentorstvo svojih učiteljica i učitelja provodila doticali  svih 17 ciljeva održivog razvoja!

Učenički projekti provodili su se tijekom 2020. godine, a završili su podnošenjem izvještaja o provedenim projektima, nakon čega su upućeni u proces ocjenjivanja koje je proveo stručni tim projekta LORA u kojem sudjeluje i naša udruga. Naime, predstavnici partnerskih udruga projekta LORA – Bioteka, Biom i Hyla – neovisnim su ocjenama ocjenjivali 21 provedeni projekt te je 5. ožujka 2021. donesena odluka o proglašenju najboljih učeničkih projekata održivog razvoja u sklopu projekta LORA!

Na internetskim stranicama projekta LORA (ovdje) možete saznati više informacija o projektu te pogledati koje su škole osvojile najveći broj bodova.