Skip to main content

Novo operativno vodstvo 2024.-2027. 

U sklopu strateškog planiranja koje su proveli zaposlenici Udruge, izabrani su novi kandidati koje je izborna skupština odobrila, a Upravni odbor potvrdio na mandat od tri godine. Čestitamo im na izboru!

Direktorica: Katarina Koller Šarić, viša stručna suradnica 

Zamjenica direktorice: Daria Kranželić, viša stručna suradnica 

Voditeljica financija (nova funkcija): Ivona Burić, viša stručna suradnica 

Predstavnica zaposlenika: Ana Štih Koren, viša stručna suradnica 

Katarina Koller Šarić – nova direktorica Udruge Hyla 

Katarina je u Hyli počela raditi još kao studentica PMF-a u Zagrebu, a u deset godina predanog rada napredovala do više stručne suradnice, skupljajući iskustvo i znanje na brojnim projektima diljem Hrvatske i regije. Njezina istraživanja usmjerena su na herpetologiju, entomologiju i ekologiju te je stekla bogato iskustvo u svim vidovima zaštite ugroženih vrsta i njihovih staništa. Svojim iskustvom pomaže i konzultira djelatnike brojnih javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima, posebice o Natura 2000 vrstama gmazova, vodozemaca i leptira.  

Idemo dalje uz puno povjerenje da će dinamična, pristupačna i nadasve snalažljiva Katarina uspješno voditi Udrugu Hyla u nove pobjede. 

Novi Upravni odbor 

Ove godine istekao je i dvogodišnji mandat Upravnog odbora Udruge: Od 2022. godine na čelu s predsjednicom Dragicom Šalamon, u njemu su djelovali Valerija Pavić, Maja Maslać Mikulec, Krešimir Mikulić i Katarina Koller Šarić kao predstavnica zaposlenika.  Hvala im na predanom radu, vremenu i znanju kojim su unaprijedili rad Hyle! 
Izborna skupština potvrdila je nove članove Upravnog odbora te ih sa zadovoljstvom predstavljamo: 


Irena Grbac, predsjednica Upravnog odbora 
Maja Maslać Mikulec 
Vedran Lucić 
Krešimir Mikulić 
te 
Ana Štih Koren kao predstavnica zaposlenika

 
Hvala im na kandidaturama, čestitamo na izboru i svima želimo uspješne mandate! 

Dosadašnje operativno vodstvo 2022. – 2024. 

U 2024. godini istekao je mandat upravnom vodstvu Udruge Hyla u sastavu: 

Direktorica: Ivona Burić, viša stručna suradnica 

Zamjenik direktorice: Boris Lauš, viši stručni suradnik 

Predstavnica zaposlenika: Katarina Koller Šarić, viša stručna suradnica 

Ivoni Burić ovo je bio treći mandat te joj zahvaljujemo na čak šest godina predanog rada na ovoj zahtjevnoj i odgovornoj poziciji.  

Udruga Hyla je s +- deset zaposlenih za vrijeme ovog saziva uspješno provela više od 100 projekata, uključujući i jedan od najzahtjevnijih – „Razvoj sustava programa praćenja stanja vrsta i stanišnih tipova” – OPKK MINGOR (2021. -2023.), te se aktivno uključivala u razna događanja, održavala radionice, izrađivala publikacije, produbljivala znanja te širila svijest o vrstama kojima se bavi i zaštiti bioraznolikosti u raznim medijima i na društvenim mrežama. Kroz sve izazove Udruga je poticala profesionalni razvoj svojih zaposlenika, radila na unaprjeđenju uvjeta rada te pritom zadržala financijsku stabilnost.