Skip to main content

U sklopu projekta “Twinning Open Data Operational” (H2020 TODO, https://todo-project.eu), razvijen je i objavljen besplatni, otvoreni e-tečaj na hrvatskom jeziku o otvorenim podacima: “Otvoreni podaci – što su i kako mi mogu koristiti? Smjernice dobre prakse za rad s otvorenim podacima u Hrvatskoj”.

Ovaj tečaj pruža pregled svih aspekata otvorenih podataka: tehničkih i netehničkih. Opisat će upravljanje otvorenim podacima, pokazati najbolje prakse za rad s otvorenim podacima u Hrvatskoj i šire te omogućiti razumijevanje svih faza životnog ciklusa otvorenih podataka.

Tečaj je namijenjen korisnicima skupova otvorenih podataka, pružateljima skupova otvorenih podataka i donositeljima odluka, studentima i istraživačima te općoj javnosti zainteresiranoj za učenje nečega novoga.

Polaznici prolaze kroz tečaj bez vremenskih ograničenja. Po dovršenju tečaja, moguće je preuzeti odgovarajuću potvrdu o završenim cjelinama za korisnike i/ili pružatelje podataka. Jezik tečaja je hrvatski. Za video-materijale snimljene na engleskom jeziku dostupni su hrvatski titlovi.

Tečaj je dostupan na obrazovnoj platformi projekta TODO: http://science.geof.unizg.hr/todo-platform/

Adresa e-pošte za više informacija o tečaju ili pomoć pri korištenju: todo_mooc@geof.unizg.hr