Od 25. do 27. listopada 2017. godine u Makarskoj je održan 11. skup stručnih službi na kojem je sudjelovala i Hyla. Kroz tri dana trajanja skupa održano je 27 prezentacija na kojima je sudjelovalo oko 140 sudionika. Na repertoaru su bile brojne teme vezane za sektor zaštite prirode, ali osnovni cilj bio je razmjena iskustava i edukacija djelatnika stručnih službi radi učinkovitije zaštite, očuvanja i održivog korištenja zaštićenih područja.

Zadnji su dan skupa djelatnici Hyle predstavili preliminarne rezultate projekta „Vodeni biseri jadranskih otoka“, u čijem je središtu vrednovanje i zaštita otočkih vlažnih staništa. Javne su ustanove bile zainteresirane za suradnju te se nadamo kako ćemo uz njihovu daljnju podršku doprinijeti učinkovitoj zaštiti vlažnih staništa u Hrvatskoj.

Svakako najljepši dio skupa bio je terenski obilazak PP Biokovo te pogled na Jadransko more s najvišeg vrha Biokova Sv. Jura. Tijekom planinarenja djelatnici su nas upoznali s provedbom monitoringa u Parku te aktualnim pojektima na planini.

Skup je organizirala Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, a suorganizator i domaćin bio je JU Park prirode Biokovo.