Skip to main content

Što je volontiranje?

„Volontiranjem se smatra dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih osobe na način predviđen ovim Zakonom, bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje“ (Zakon o volonterstvu NN 58/07 , 22/13 ).

Postani Hylin volonter

Imaš višak slobodnog vremena? Tražiš drugačije, otkačenije i “cool” upotpunjavanje svog slobodnog vremena? Želiš da je smisleno, “zeleno”, učinkovito, zanimljivo? Voliš planet, životinje, biljke …? Bojiš se zmija/žaba/kukaca/leptira/vretenaca/kornjaša i želiš pobjediti taj strah? Oduvijek u tebi čuči “mali istraživač” i sada je vrijeme da se aktivira? Ako je odgovor DA, Hyla je pravi izbor za tebe. Postani naš volonter! Mi ćemo biti kreativni i osmisliti kako da korisno i smisleno provedeš dan!

Što time dobivaš?

  • priliku da obiđeš bajkovita i tebi još nepoznata mjesta u Hrvatskoj
  • mogućnost susreta s “malim zmajem” (Proteus anguinus), riječnom kornjačom (Mauremys rivulata), planinskim žutokrugom (Vipera ursnii), crvenkrpicom (jezerskim regočem (Lindenia tetraphylla), grofom skitnicom (Hemianax ephippiger), ljepokrilim admiralom (Vanessa atalanta), sijedim debeloglavcem (Pyrgus malvae), velikom četveropjegom cvilidretom (Morimus asper funereus) i ostalim zanimljivim vrstama…
  • mogućnost sudjelovanja u terenskim aktivnostima
  • mogućnost osobne edukacije i širenja stečenog znanja i vještina drugima
  • stjecanje stručnih iskustava za buduća zaposlenja u polju biologije, geologija i zaštite prirode
  • priliku za stjecanje novih poznanstava i prijatelja
  • jačanje svojih društvenih, komunikativnih i istraživačkih vještina
  • razvoj osjećaja odgovornosti i tolerancije

Aktivnosti za volontere

Volontiranje za pojedince

Doznajte koje volonterske programe nudimo za pojedince

Aktivnosti za škole

Doznajte kako se škole mogu uključiti…

Nagrade

Volonterstvo je jedan od osnovnih načina kako se civilno društvo može uključiti u aktivnosti organizacija potpuno otvoreno bez očekivanja novčane naknade. Volonterstvo služi za obostrano zadovoljstvo, kako za samog volontera koji stječe nova znanja i iskustva te razvija vještine za koje možda nije znao ni da ih posjeduje, tako i za nas kao organizaciju koja prima volontera.

Svakoj osobi koja uloži svoje vrijeme i trud u zajedničke aktivnosti s nama i sakupi  najmanje 20 sati volontiranja poklonit ćemo Hylinu majicu. Volonter koji:

  • nije član Udruge, moći će se narednu godinu besplatno učlaniti u Hylu
  • je član Udruge, narednu godinu moći će besplatno obnoviti članstvo

Ovisno o angažmanu pripremili smo i brojne druge nagrade: bedževe, rokovnike, knjižice…

Postani naš volonter

Pravilnik o volontiranju

PDF

Regulation on volunteering

PDF