Zanima li vas kakav se život odvija noću, koje vrste su tada aktivne i kako se istražuju? Kako vrste preživljavaju zimu, koliko dugo žive?

Manifestacija Noć kukaca provodi se u večernjim satima na način da se postave svjetlosne piramide. Svjetlosne piramide privlače različite vrste noćnih kukaca koje se rijetko vide danju, ne privlače puno pažnje i vrlo su često percipirani kao neprivlačni i nezanimljivi. Tek tijekom noćnih istraživanja, kad noćni kukci u velikome broju dolaze na svjetlosne zamke, moguće ih je zaista vidjeti i upoznati se s njima. Bez obzira što se često radi o vrstama koje su, zbog prikrivanja od predatora, sive ili smeđe boje, svaka je vrsta zanimljiva i posebna na svoj način.

Zanima li vas kakav se život odvija noću, koje vrste su tada aktivne i kako se istražuju? Kako vrste preživljavaju zimu, koliko dugo žive? ili samo želite uslikati potpuno drugačiju fotografiju za društvene mreže? Ako je odgovor na bilo koje pitanje potvrdan, Uključite se u manifestacije koje organiziramo! Do sada smo sudjelovali u organizaciji sličnih manifestacija u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije i Javnom ustanovom Kamenjak.

Postanite istraživači barem na jednu noć!

Pratite naše obavijesti i prijavite se na ovaj zanimljivi događaj.

Stručnjaci Udruge Hyla bave se istraživanjem i zaštitom danjih i noćnih leptira zadnjih desetak godina. Ponukani nedostatkom znanja, literature i stručnjaka za prvenstveno noćne leptire Hrvatske, započeli smo s intenzivnim istraživanjima i kartiranjima leptira Hrvatske.

Prije terena poželjno je registrirati se na portalu www.biologer.hr te preuzeti mobilnu aplikaciju Biologer.hr na mobilni uređaj dostupnu u Google Trgovini. Prednosti aplikacije možete pročitati ovdje.

Oprema za ponijeti sa sobom: svjetiljka, fotoaparat, sredstvo protiv komaraca, topla odjeća, prikladna obuća

Voditelj manifestacije: Toni Koren