Skip to main content

Edukacija javnosti o prirodoslovnim temama kroz izradu poučnih staza, edukativnih tabli ili info centara postala je u današnje vrijeme nezaobilazan segment turističke ponude svake zemlje. Hrvatska je također prepoznala vrijednost takvog načina informiranja javnosti o biološkoj raznolikosti te se u proteklih nekoliko godina diljem cijele zemlje masovno otvaraju interpretacijski centri i postavljaju edukativne staze. Atraktivan vizualni izričaj, jednako je bitan kao i kvaliteta sadržaja koji se prezentira. Udruga Hyla sa svojim dugogodišnjim iskustvom, nudi uslugu recenzije već napisanih tekstova ili osmišljavanja novog, zanimljivog, prirodoslovnog sadržaja te načina njegove prezentacije.

Zašto?

Smatramo da svaki centar ili poučna staza trebaju biti jedinstveni i pričati vlastitu priču o bioraznolikosti područja u kojemu su izgrađeni ili postavljeni. Mnoštvo edukativnog sadržaja reciklira svima poznate vrste koje su široko rasprostranjene po cijeloj Hrvatskoj i ne prenosi dobro poruku o bioraznolikosti i jedinstvenosti područja. Zbog bogatog terenskog iskustva i vlastite baze podataka o bioraznolikosti velikog dijela Hrvatske, zaposlenici Udruge Hyla mogu ponuditi kreiranje specifičnog edukativnog sadržaja. U nedostatku podataka prvo možemo napraviti kartiranje područja i na temelju dobivenih saznanja napisati zanimljive tekstove, prilagođene široj publici.

Za koga?

Za sve koji žele da njihov edukativni sadržaj bude specifičan te isključivo temeljen na znanstvenim činjenicama, a paralelno s time pisan na zanimljiv i pristupačan način! Javne ustanove, parkovi prirode, nacionalni parkovi, privatne firme za interpretaciju sadržaja, arhitekti, dizajneri i svi drugi koji imaju u planu obogatiti neko područje s prirodoslovnim sadržajem javite se, čekamo vas!

Kontakt

Ana Štih
E-mail: ana.stih@hhdhyla.hr