Fond za studentska istraživanja

 

Godine 2013. Udruga Hyla pokrenula je Fond za studentska istraživanja (FSI)!


Fondom pomažemo mladim studentima u financiranju njihovih projekata na temu istraživanja gmazova i vodozemaca u Hrvatskoj i regiji.

Svake godine, uz pomoć naših članova, biramo najbolji studentski prijedlog istraživanja i dodijeljujemo mu novčanu potporu do 500 €. Uz novčanu potporu dobitnici dobivaju stručno-znanstveno vodstvo i usmjeravanje pri planiranju i provedbi njihova istraživanja. Od svih dobitnika se očekuje maksimalni angažman i ozbiljnost oko provedbe projekata, te dostavljanje redovitih izvještaja o napretku. Svi dobitnici nagrade sudjeluju i na organiziranim predavanjima o pisanju i vođenju projekata, izgradnji stručno-znanstvene karijere, te prikupljanju usporednih financija ("match funding"). Studenti uz našu pomoć rade na izradi plana daljnjih istraživanja i oblikovanju u napredniji prijedlog projekta za traženje usporednog financiranja od stranih fondacija (~ 2000 - 10000 €). Trenutno su naši dobitnici na 50% uspiješnosti u dobivanju usporednog financiranja. 

 

Ciljevi Fonda su:

- podizanje kvalitete herpetoloških istraživanja kroz povećanje broja obrazovanih stručnjaka

- zainteresirati najbolje studente da se odluče za karijeru u struci/znanosti (grana herpetologija)

- poboljšanje kvalitete studijskih programa kroz jačanje vannastavnih aktivnosti

- podizanje konkurentnosti herpetologa za odlazak na razmijene, doktorske studije,  zapošljavanje itd.

 

 Natječaj za prijedloge istraživanja raspisujemo početkom svake godine.

  

Godine 2015. dodijeljene su dvije stipendije (natječaj 2015: pročitajte ovdje)

 1. Student Adnan Zimić, Prirodoslovno - matematički fakultet u Sarajevu s projektom "Procjena distribucije i stepena ugroženosti panonskog vodenjaka, Triturus dobrogicus u BiH"

2. Student Vitomir Šoltić, Odjel za Biologiju Sveučilišta u Osijeku s projektom "Reproduktivna biologija poskoka (Vipera ammodytes) u Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji"

 

 

Godine 2014. dodijeljene su dvije stipendije (natječaj 2014: pročitajte ovdje):

1. Studentica Ana Ćurić, Prirodoslovno - matematički fakultet u Banja Luci s projektom "Metamorfozni paradoks češnjače (Pelobates fuscus) u Bosni i Hercegovini"

2. Student Vernes Zagora, Prirodoslovno - matematički fakultet u Podgorici s projektom "Određivanje distribucije šargana (Vipera ursinii macrops) na planinskoj transverzali Orijen-Lovćen-Rumija u Crnoj Gori"

 

Godine 2013. dodijeljene su prve dvije stipendije (natječaj 2013: pročitajte ovdje):

1. Matej Vucić: Prirodoslovno - matematički fakultet u Zagrebu s projektom "Hibridizacija i genetska raznolikost zelene žabe"

2. Sanja Mihoković, Zrinka Mandac: Veterinarski fakultet u Zagrebu s projektom "Mikroflora probavnog sustava kravosasa (Elaphe quatrolineata) s područja otoka Cresa" - stipendiju dodijelio Zoološki vrt grada Zagreba.

 

Učlanjenjem u Udrugu Hyla i kupnjom promotivnog materijala aktivno podupirete Fond te tako pridonosite poznavanju i očuvanju gmazova i vodozemaca Hrvatske.

  Fond za studentska istraivanja

 U našem uredu na adresi Lipovac I, kućni broj 7 ili kontaktom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., možete kupiti bedževe ili se učlaniti u Udrugu Hyla (50% cijene bedževa i 30% članarine odlazi u Fond).

 

 DONATORI:

2013. Zagreb ZOO, jedna stipendija  zoo-zagreb-logo 

2015. dr. sc. Biljana Janev Hutinec, jedna stipendija

 

 

Joomla templates by a4joomla