Znanstveni kvart na Interliberu

Udruga Hyla po prvi put ima svoj štand na Interliberu, točnije na Znanstvenom kvartu, posebnom zabavno-edukativnom dijelu sajma posvećenom znanosti. Možete nas posjetiti u četvrtak, 10.11. od 10:00 do 16:00 te u petak, 11.11. od 10:00 do 13:00 na sjevernom dijelu šestog paviljona na Zagrebačkom velesajmu.

 

Naziv našeg štanda je „Invazija vrsta", a pristupiti mu mogu znatiželjnici svih dobi. Moći ćete se upoznati s invazivnim gmazom crvenouhom kornjačom, proučiti štetnu harlekinsku bubamaru i spoznati kako se razlikuje od ostalih naših vrsta bubamara, saznati zanimljivosti o mungosu te naučiti još puno toga o svijetu invazivnih vrsta i prolistati naše publikacije. Nećemo vam otkriti baš sve, zato nas posjetite sljedeći tjedan na Interliberu i na zabavni se način obogatite znanjem.


U nastavku možete pročitati službeni opis manifestacije sa svim detaljima koji bi vas mogli interesirati:

 

logotip

I ove godine, na sjeveru paviljona 6 Zagrebačkog velesajma, INTERLIBER priprema posebno osmišljeni, edukativno-zabavni sadržaj u kojem će moći uživati svi željni znanja u praksi.

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom opet je pripremila vrlo šarolik program znanstvene kulture kojeg će izvoditi brojne udruge, fakulteti, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.

Program je podijeljen na 5 programskih cjelina: Školica (rezervirano za zatvorene radionice), Plac znanja (aktivnosti dostupne u bilo kom trenutku, bez rezervacije), Mozgaonica (pametna igraonica), Trg odmorko (mjesto za predah) i Zabavni park (interaktivna zabava).

A u sklopu bogatog 6-dnevnog programa, posjetitelji će naučiti što je to arheologija te što zapravo rade geolozi, iskušat će se u slaganju kostura Apatosaurusa, otkriti kako zmajevi rigaju vatru i saznati postoje li ženski patuljci. Bit će prilike zaviriti i u svijet mikrobiologije te uživati u izvođenju kemijskih pokusa i saznati kako gore kalorije, ali - i kako prepoznati jednu od najopasnijih invazivnih vrsta – crvenouhu kornjaču kao i još mnogo toga. Osim pokusa i radionica, posjetitelji će imati prilike iskusiti i tehnološke inovacije poput virtualne stvarnosti, holograma i sl.

Program Znanstvenog kvarta Interlibera održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.

Dođi u Znanstveni kvart, bez straha pitaj i eksperimentiraj!

Sve detalje o programu pratite na mrežnim stranicama Zagrebačkog velesajma (Interliber/Događanja/Znanstveni kvart) i na facebook stranici Sajam Interliber Zagreb.

Ulaz je besplatan.

p.s. rezervirajte svoje mjesto na zanimljivim radionicama u Školici Znanstvenog kvarta - još malo pa nestalo, zato klikni na online formular

 

Znanstveni kvart 2016

 

Voditelj i realizator programa: Produkcijski tim d.o.o.,

OIB: 83567264422, HR-10000 Zagreb; Tel. + 385 1 6449 644; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Joomla templates by a4joomla