countryside1.jpgcountryside2.jpghyla1.jpghyla2.jpg

Novosti

Natječaj za NAJfotku „Vodeni biseri jadranskih otoka“

Dragi ljubitelji prirode, pridružite nam se u otkrivanju najljepših vodenih bisera jadranskih otoka! Oboružajte se fotoaparatima i krenite u potragu za vlažnim staništima u vašoj okolici. Otkrijte terenskog fotografa u sebi i ovjekovječite jedan djelić prirode ili djedovine. Možda baš vaša fotografija bude tijekom 2018. godine izložena na putujućoj izložbi, kojom želimo povećati svijest o važnosti i zaštiti otočkih vlažnih staništa!


Kao i svaki natječaj i ovaj ima nekoliko jednostavnih pravila:


1. Jedna fotografija po prijavitelju za jedno vlažno stanište. To znači da za svako novo vlažno stanište koje posjetiš, povećavaš mogućnost osvajanja nagrada! Dajemo ti puuuno prilika, stoga ih iskoristi najbolje što možeš!


2. Na fotografiji se mora vidjeti lokva ili neko drugo vlažno stanište s hrvatskog otoka.


3. Budi kreativan, iznenadi nas svojom fotkom i pokaži kroz nju vrijednost i ljepotu vlažnih staništa! Osim što su vlažna staništa bogata biljnim i životinjskim svijetom, nemoj zaboraviti da su neka od njih (npr. lokve, potoci) oduvijek vezana za čovjeka i dio su njegovog kulturnog nasljeđa. Uhvati pravi trenutak – uslikaj žabu kako skače, vretence na trsci, predivan lopoč, zaigranu djecu na potoku, djeda koji vadi vodu ili lokvu u tišini u ranu zoru – nama je svejedno. Ali ne zaboravi da na fotki uvijek treba biti vidljivo i vlažno stanište!


4. Potrudi se uslikati što kvalitetniju fotku s tehničke strane. Tako ćeš povećati šansu da upravo tvoja fotka bude izabrana za izložbu.


5. Fotografiju obavezno imenuj na sljedeći način: Ime_Prezime_Naziv otoka (npr. Marko_Marić_Krk). Ako šalješ više fotki s istog otoka, na kraju imena dodaj brojčanu oznaku!


6. Fotografije šaljite na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


7. U mailu uz fotografiju pošalji i:
- svoje ime i prezime, kontakt mobitel/telefon
- datum fotografiranja
- otok, grad/naselje u kojem se nalazi uslikano vlažno stanište (po mogućnosti i koordinatu lokacije) te ime vlažnog staništa ako postoji (npr. potok Maslač, lokva Lumbarda itd.).
- ime fotografije, npr. „Ljubavni zov žabe odjekuje na korčulanskoj lokvi"


8. Fotografije primamo do 15. travnja 2018. godine

 


Iz „mora" pristiglih fotografija, javnim glasanjem na našoj Facebook stranici birat će se 20 najboljih koje će krenuti u nezaboravnu fotoavanturu i postati sastavni dio putujuće izložbe „Vodeni biseri jadranskih otoka" tijekom 2018. godine. Sve informacije o izložbi bit će pravovremeno stavljene na naše profile na društvenim mrežama te dodatno poslane svim sudionicima natječaja putem e-maila. Među izabranih 20, oni koji si daju posebno truda, bit će dodatno nagrađeni! Kako? Tako da će autori tri NAJ NAJ NAJbolje fotografije dobiti još Hyla majicu, rokovnik i „vodeni biserni nakit" – sigurno smo ti pobudili maštu i pitaš se što bi to moglo biti? Uključi se i saznaj! Osvoji nagradu! Postani dio biserne ogrlice Jadrana!

Zato ne čekaj, već okini savršenu fotku i neka upravo ona približi ljudima nepoznatu prirodnu ljepotu jadranskih otoka!

 

plakatfotonatječaj

 

Slanjem fotografija na ovaj natječaj daje se suglasnost da se one smiju koristiti od strane Udruge Hyla i njenih ovlaštenih predstavnika za izložbe i daljnju promociju projekta „Vodeni biseri jadranskih otoka", uz obavezno navođenje izvornog autora fotografije. Bilo koji prikupljeni osobni podaci sudionika natječaja bit će korišteni isključivo za potrebe provedbe natječaja, čuvat će se u strogoj tajnosti i neće se prosljeđivati trećim fizičkim ili pravnim osobama, izuzev isticanja autora fotografije na samoj izložbi.

Joomla templates by a4joomla