countryside1.jpgcountryside2.jpghyla1.jpghyla2.jpg

Novosti

Hylina predavanja 30.05.2016.

HHD - Hyla poziva vas na predavanje "Anhialini ekosustavi i biospeleološka istraživanja na Yucatanu" koje će održati Petra Kovač Konrad, mag. geograf. u ponedjeljak 30. svibnja 2016. godine u 18 sati u vijećnici na Biološkom odsjeku PMF-a u organizaciji HHD - Hyla.

 

Nakon predavanja pozivamo sve članove na druženje uz kavu/čaj/pivo. :)

 

O predavanju:

Što su anhialini sustavi i kakva su se to biospeleološka istraživanja vršila na Yucatanu? U studenom 2015. godine, zaposlenica HHD – Hyla sudjelovala je na „Anchialine eco-system congress" održanom u gradu Mérida u Meksiku gdje je održala predavanje o istraživanjima vrulja u Jadranskom moru kao anhialinim staništima. Nakon kongresa s kolegama speleolozima proputovala je mali dio Baja de California i kanjon El Cobre. U ožujku 2016. sudjelovala je na biospeleološkim istraživanjima, organiziranim od strane Departamento de Zoologia, Univesidad de Mexico gdje je ronila u pet različitih speleoloških sustava i sudjelovala u prikupljanju podataka o fauni i mjerenju fiziološko-kemijskih parametara vode.

 

Predavanje drži:
Petra Kovač Konrad, zaposlenica HHD - Hyla.

Petra je diplomirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Geografski odsjek, smjer Fizička geografija s geoekologijom, s temom:"Geomorfološka i hidrološka obilježja izvora Zagorske Mrežnice". Dobitnica je Rektorove nagrade 2010. za rad:"Uloga speleoronilačkih istraživanja u istraživanju i zaštiti potopljenih špilja (primjer Pećine – Veliko vrelo)". Godine 2011. upisala je doktorski studij iz karstologije na Univerzi Nova Gorica, Inštitut za raziskovanje krasa Postojna. Zaposlena je kao stručni suradnik u HHD – Hyla za speleološka i speleoronilačka istraživanja vezana uz čovječu ribicu, ali i drugu špiljsku faunu. Sudjelovala je na preko 30 projekata vezanih za istraživanja krša i faune. Njezin rad uključuje istraživanje morfologije i geneze speleoloških objekata, posebice freatskih, fotografiranje, video-snimanje i topografsko snimanje speleoloških objekata te svi drugi specijalistički radovi pod vodom. Završila je obuku za implementaciju, menadžment i pripremu projekata za EU fondove. Instruktor je ronjenja, trimix-ronioc, cave-diver, rebreather-diver, speleolog te članica Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanica Zagreb. Dobitnica je nagrade Hrvatskog planinarskog saveza za najveće postignuće u 2013. godini zbog sudjelovanja u ekspediciji „Lukina jama 2013-sifon".

Vidimo se!

 

Kovač Konrad Anhialini ekosustavi i biospeleološka istraživanja na Yucatanu

 

Link na Facebook event: Hylina predavanja_Facebook

Joomla templates by a4joomla