countryside1.jpgcountryside2.jpghyla1.jpghyla2.jpg

Novosti

Završena je prva RSG konferencija na Balkanu - “Nature knows no boundaries”

Društvo za istraživanje i zaštitu biodiverziteta zajedno s Hrvatskim herpetološkim društvom – Hyla iz Zagreba, organiziralo je prvu Rufford Small Grants konferenciju 21.-22.03.2016. godine u Banjoj Luci, Bosna i Hercegovina. Ovaj značajan sastanak okupio je 33 sudionika i goste iz devet zemalja (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija, Makedonija, Turska i Engleska) i predstavlja drugu takvu konferenciju održanu u Europi. S ciljem širenja informacija o djelovanju projekata kao i aktualnim projektima te iskustvima u toku realizacije, sudionici su se tijekom dvodnevne konferencije predstavili kolegama i gostima s projektima iz sedam različitih grupa (Mamalogija, ornitologija, herpetologija, ihtiologija, entomologija, mikologija i botanika). Tijekom predavanja sudionici su mogli čuti o djelovanju pojedinaca, grupa i organizacija na očuvanje određenih grupa organizama kao i njihovih staništa te o ekoturističkim projektima u regiji, edukaciji i konzervaciji.

 

Rufford poster


Sa zadovoljstvom smo ugostili sve sudionike kao i direktora RSG fondacije Josha Colea. Tijekom prvog dana konferencije imali smo priliku čuti 27 izlaganja, sudjelovati na okruglom stolu i motivacijskoj radionici gdje smo se tematski dotakli aktualnih i značajnih tema „social networking issues" i „evidence based conservation". Na kraju večeri sudionici su predstavili svoje zemlje i kulturu putem prezentacija, videa, tradiocinalnih jela, pića i nošnji.

 

Rufford predavaona


Drugi dan konferencije započet je sa završnih šest predavanja nakon čega su sudionici imali vremena da tijekom druge radionice djeluju praktično. U ostatku dana posjetili smo grad Jajce i, unatoč lošijem vremenu, uspjeli obići prirodne i povijesne znamenitosti koje grad nudi. Druženje smo završili tradicionalnom večerom te podjelom certifikata.

 

Rufford ekips

Joomla templates by a4joomla