countryside1.jpgcountryside2.jpghyla1.jpghyla2.jpg

Novosti

Sudjelovanje na terenskom istraživanju za Yucatan anchialine fauna projekt

Od 7-17.3.2016. zaposlenica HHD – Hyla-e, Petra Kovač-Konrad sudjelovala je na terenskom istraživanju projekta Yucatan anchialine fauna project koji se održao u Meksiku. Projekt provodi Univesidad Autonoma de Mexico, Departamento de Zoologia u suradnji sa Texas A&M University u Galvestonu.

 

1 Ronjenje u cenote Zapote

                                                      Ronjenje u cenote Zapote

 

2 Ronjenje u sustavu Nohoch nah chich

                                               Ronjenje u sustavu Nohoch Nah Chich

 

Voditelj projekta je dr. Fernando Alvarez, a sudionici projekta su Pepe Villalobos, Adriana Berladini, Adriana Alanis, Brenda Duran, Sergio Abdiel Benítez León, Oliver Velazquez, Olinka Cortes, Alberto Mora, Rachel Roenfeldt i dr. Thomas Ilife. U sklopu projekta istraživalo se bioraznolikost cenota* kao anhialinih eko-sustava. Posjetilo se cenote Jailhouse koje su dio sustava Ox Bel Ha, Nohoch Nah Chich koje su dio sustava Sac Actun, Alamo i Zapote.

 

           3 Sakupljanje faune i mjerenje fizikalno kemijskih parametara  

   Sakupljanje faune i mjerenje fizikalno-kemijskih parametara

 

4 Sakupljanje Planktona
                                                                     Sakupljanje planktona

 

Cilj projekta bio je sakupiti faunu, izmjeriti fizikalno-kemijske parametre vode, snimiti materijal za dokumentarni film o istraživanju te napraviti foto-dokumentaciju. Ovaj teren početak je jedne dugotrajne međunarodne suradnje s Univesidad Autonoma de Mexico u kojoj će se razvijati znanje o prikupljanju podataka o potopljenim špiljskim sustavima i kršu kao takvom. Planira se zajednička prijava projekta i teren krajem lipnja.

 

* - Cenote - Wikipedia

Joomla templates by a4joomla