countryside1.jpgcountryside2.jpghyla1.jpghyla2.jpg

Novosti

INTERREG Slo-Hrv, radionica u Opatiji

Program INTERREG EUROPE pokrenut je s ciljem jačanja učinaka kohezijske politike Europske unije u razdoblju od 2014. do 2020. godine i nasljednik je programa INTERREG IVC koji je bio aktivan u prošlom programskom razdoblju. Cilj je programa smanjiti postojeće nejednakosti između regija Europske unije u pogledu njihovog ekonomskog i društvenog razvoja te održivosti okoliša.

 

interreg si-hr hr rgb

 

Pristupanjem Hrvatske u Europsku uniju otvorile su nam se mogućnosti za sudjelovanje na raznim programima, među kojima je i INTERREG Europe.
Dana 18. siječnja 2016. otvoren je poziv na dostavu projektnih prijedloga za Program suradnje INTERREG Slovenija - Hrvatska. Cilj programa je potaknuti Hrvatsku i Sloveniju da uz pomoć prekogranične suradnje riješe zajedničke izazove identificirane u pograničnom području te da promiču održivo, sigurno i vitalno granično područje podržavajući pametne pristupe za očuvanje, mobilizaciju i upravljanje prirodnim i kulturnim bogatstvima.

 

Dana 22. veljače 2016. održana je u Opatiji informativna radionica na kojoj je predstavljen otvoren poziv, natječajna dokumentacija te sve najbitnije informacije za prijavitelje.

Članovi Hyle su prisustvovali na radionici, budući da će kao partneri sudjelovati na prijavi INTERREG projekta.

 

interreg opatija1  interreg opatija3

Joomla templates by a4joomla