countryside1.jpgcountryside2.jpghyla1.jpghyla2.jpg

Novosti

Herpetološko predavanje 25/02/2016

Hrvatsko herpetološko društvo - Hyla vas poziva na predavanje "OTROV POSKOKA - nedovoljno istraženi svijet biomolekula" koje će održati dr. sc. Beata Halassy u četvrtak 25. veljače 2016. godine u 18 sati u predavaonici BO 2 na Biološkom odsjeku PMF-a u sklopu Herpetoloških predavanja koje organizira HHD - Hyla.

 

 
Nakon predavanja pozivamo sve na druženje :).


Predavanje će dati pregled dosad poznatih informacija o sastavu otrova poskoka te o mehanizmima djelovanja pojedinih njegovih komponenti koji dovode do kliničke slike. Bit će govora o otrovu poskoka kao antigenu za proizvodnju protuotrova te o problemima koji postoje uslijed poznate varijabilnosti u sastavu otrova poskoka. Nadalje, predavanje će dotaknuti i probleme koji proizlaze iz razlike u učincima otrova poskoka na ljude i na pokusne životinje. 
 
Predavanje drži:
Dr. sc. Beata Halassy znanstveni je savjetnik Centra za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji Sveučilišta u ZagrebuStudij molekularne biologije PMF-a Sveučilišta u Zagrebu završila je 1994., magistrirala je 1998., a doktorirala 2003., sve u polju biologije na istom sveučiištu. 18 je godina (1995.-2013) radila u Odjelu za istraživanje i razvoj Imunološkog zavoda, kroz koji je stekla iskustva u razvojnim studijama, optimizacija metoda i validaciji metoda prema regulatornim zahtjevima farmaceutske industrije i industrije imunobioloških lijekova. U fokusu njenog znanstvenog interesa su studije imunogeničnosti kompleksnih antigena (zmijskih otrova, animalnih virusa), kemijska, farmakološka, toksikološka i imunološka svojstva prirodnih toksina, in vitro alternative biološkim in vivo testovima, mehanizmi djelovanja adjuvanata, validacije bioeseja.
 
Halassy predavanje
 
Joomla templates by a4joomla